El passat mes de novembre vam presentar la Xarxa d’Editors Independents (Edi.cat) configurada de moment per Angle Editorial, Bromera i Cossetània, amb la voluntat de sumar i unir esforços.
El llibre es troba en aquests moments en una situació de canvi, que ha de definir un nou paradigma on tots els agents que hi estan implicats (editors, llibreters, distribuïdors i fins i tot autors) hauran d’adaptar-se a la nova situació. Això fa uns dies ho vam reflexionar en la Jornada sobre l’edició Independent, on va quedar clar que les aliances horitzontals com la d’Edi.cat poden ser una bona eina per encarar els reptes de futur i per poder afrontar amb èxit noves polítiques de comercialització i de promoció dels nostres llibres que ajudin a tenir un millor posicionament dels nostres productes en el mercat i en els canals de mediació que hi ha entre l’editor i el lector final.
La feina iniciada per la tardor per la plataforma Edi.cat poc a poc va avançant amb realitats, mentre intentem fer fonedissos el dubtes que es presenten en qualsevol projecte nou i innovador com és aquest. S’ha treballat amb la promoció conjunta i s’han iniciat directament gestions i actuacions amb els llibreters per millorar el nostre posicionament.I tal com vam anunciar també el mes de novembre, un dels principals projectes de la xarxa era la creació d’un portal de comercialització de llibres electrònics, amb la voluntat d’experimentar, conèixer i anticipar-se en aquest món que en indrets com als EEUU està tenint un creixement important. Des de l’octubre quan vam començar a treballar hem hagut de resoldre moltes incògnites i qüestions que se’ns anaven plantejant i que poc a poc hem anat superant fins arribar al dia d’avui que podem presentar el primer portal en català de llibres electrònics i a la vegada un dels primers projectes d’e-books de l’Estat espanyol.
*Text que vaig llegir en la presentació d'Edi.cat que es va portar a terme el dijous dia 2 d'abril a Barcelona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada